BON BINI

Mijn rondje om de wereld in 60 dagen is vandaag begonnen!
Maanden van voorbereiding en je voorstellen hoe het zal zijn en dan is het opeens ECHT en zit je, een beetje onwezenlijk, in een vliegtuig op weg naar bestemming 1, Willemstad, Curacao.

Het vliegtuig is half leeg, ik bedoel half vol, waardoor ik 4 stoelen tot mijn beschikking heb, het is geen business-class maar het voelde wel als een fijne upgrade.
En dan sta je drie slechte films later opeens aan de andere kant van de oceaan, BonBini!
IMG_0060
Chauffeur Irvin verteld, in het gammele busje op weg naar het hotel, 100 uit over de aankomst van Sinterklaas vandaag en hoe knap het is dat die man binnen een week van Nederland naar Curacao is gevaren met al die paarden.

Als ik mijn veel te zware koffer (daar moet ik nog iets aan doen) de hotel lobby binnen til krijg ik een heerlijk warm welkom van Dalies. Dalies-620x412
Terwijl ik de hotel formulieren aan het invullen ben zit ze me enorm te observeren.
Dalies zit ergens mee, althans zo lijkt het….
Uiteindelijk vraagt ze: ‚Ilse mag ik u misschien iets vragen?’ Tuurlijk,
‘Hoe oud bent u precies?’ Een beetje verbaasd over de vraag zeg ik eerlijk hoe het ervoor staat. ‘Ja, zie, ik dacht al wat ziet u er goed uit voor u leeftijd’!!!’
Net als ik wil gaan genieten van dit compliment, barst ze uit in een gulle lach
‚we keken allemaal’ Allemaal ?! ‘Nogal uit naar uw komst’ Ehh??
‘Ja we waren reuze benieuwd’….
Toen wees ze me op het formulier waar bij mijn naam stond: geboren in 1919.
‘Wij dachten wat een bijzondere vrouw moet dat zijn om op haar 96ste op vakantie te gaan naar Curacao’!
Het hele hotel personeel had vandaag dus uitgekeken naar een stoere bejaarde die in haar eentje naar hun hotel zou komen …
2015-11-21 16.21.54-2
Ze was gelukkig niet teleurgesteld maar eerder gerustgesteld want al die trappen…
Waarschijnlijk is dat de reden dat ik nu dus een kamer heb op de begane grond.

De reis is begonnen….
2015-11-21 18.01.42

22 gedachten over “BON BINI

 1. Hahaha! wat een leuk verhaal! IK SCHRIJF NU MAAR EXTRA GROOT WANT DAN KUN JIJ HET OOK LEZEN OP JOUW LEEFTIJD;-) VEEL PLEZIER, MET ALLLLLESSS! XXX A-M

   • 😉 en ik wens je iets als ‘prisiri’. Zal niet helemaal kloppen. maar vraag maar na daar wat dan wel de juiste woorden zijn. Bye bye!

  • Ilse! Hoe kan het dat ik op 16 november van Curaçao terug naar Amsterdam vloog en jij er nu geland bent. Wrede speling van het lot. Wat zou het geweldig geweest zijn om elkaar daar te ontmoeten.
   Ik weet niet hoe lang je blijft, maar als je kan, ga dan zaterdag 28 nov. om 20.00 naar Landhuis Bloemhof. Daar speelt mijn voorstelling Bos Di Nos Pueblo van Teatro KadaKen. Mooie mix tussen actueel, geëngageerd theater en interactie van publiek en spelers. Kan je je Papiaments oefenen. Of gewoon de Nederlandse scène-inhoud erbij houden. En plezier hebben natuurlijk. Mocht je er zijn, geef de spelers mijn lieve groeten.
   Ik hoop dat je het goed hebt daar. Voor jou en dushi Kórsou een brasa van mij.
   Ayó Sil

   • Ja ik had het al gezien dat we elkaar keihard zouden mislopen, suf he… en bovenal super jammer was een mooie reünie geweest natuurlijk. Reis vrijdag alweer door anders was ik zeker gegaan. Timing blijkt niet mijn sterkste punt 😉 Big big brasa terug en Amsterdam dan maar een keer thee drinken of witte wijn? x

 2. Heej Ils, wat heerlijk dat we zo met je mee kunnen reizen. En wat een bak, die bejaarde bleek toch ff hartstikke hip en jong, hahahaha. Heeeel veel plezier, het is zo bijzonder alleen te reizen. Hoge pieken, maar soms ook diepe dalen. Het hoort er allemaal bij. Even alle aandacht naar jezelf de komende tijd en openstaan voor alles wat maar op je pad komt. Ik blijf je volgen, lekker blijven posten! dikke kus!! Romilde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s