Melbourne, summer in the city

Schermafbeelding 2015-12-20 om 06.14.59

De dagen voor kerst in de zomer doorbrengen is natuurlijk heerlijk, maar in Melbourne overdrijven ze momenteel.
Overdag is het 37 tot 42 graden en vannacht had ik een bedenkelijk record te pakken.
Het was de warmste nacht ooit gemeten in december, 28,6 graden!
Als je op straat loopt voelt het alsof iemand een haardroger net te dicht op je gezicht houdt en er is geen ontsnappen aan.

Mijn eerste Airbnb ervaring was gelijk een hele rijke. Het is wonderlijk iets in Nederland uit te zoeken, gewoon op gevoel en dan aan de andere kant van de wereld bij een totale vreemde aan te bellen om te komen logeren. Ik had Jeremy en Alex uitgezocht, een cute gay koppel met naar het op de foto’s leek een fijn appartement in een leuke buurt.

Melbourne 2

Jeremy ontving mij met een glas koude witte wijn zoals afgesproken via de mail. Hij is deze maand alleen want Alex is momenteel voor zijn studie op Bali dus it was just the 2 of us this week. En vanaf moment 1 is er een enorme klik. Dit is even totaal anders dan in een hotel zitten, dit is echt even in een stad wonen. Jeremy helpt me op weg, neemt me af en toe mee in zijn coole nieuwe truck en we gaan bijna elke avond samen eten. Mijn new BFF from Melbourne.

Melbourne 03

Mijn buurt, Collingwood, is heel tof, alleen maar laagbouw en het stikt van vintage winkeltjes en gezonde eettentjes. En ik ken geen stad die zoveel verschillende keukens in de aanbieding heeft als Melbourne, je kunt hier werkelijk ALLE soorten landen eten. De stad is groen en ruim opgezet en mensen zijn heel behulpzaam als ik weer eens tram 68 en 86 door elkaar haal.

Maar vandaag is het reisdag en dus op naar Sydney en daar is het 10 graden koeler dus zo rond de 27 graden, warm zat voor de kerst.

De taxi chauffeur, was wat beledigd omdat ik dacht dat hij uit India kwam, hij komt uit Pakistan en babbelde de hele weg naar het vliegveld over het verschrikkelijke weer.
Waar ken ik dat van?
Niet zo heel anders dan in Nederland dus….

Schermafbeelding 2015-12-20 om 06.08.10

Zoals altijd ben ik ruim op tijd voor vertek en als ik wil inchecken, blijkt mijn vlucht er niet op te staan. Ben ik te vroeg misschien?
Als ik een medewerkster vraag met mij mee te kijken blijkt mijn ticket niet te kloppen, ik zou moeten vertrekken vanaf een airport 1,5 uur verderop. WTF!?
Goed, hoe is dat nou weer mogelijk?
Ik krijg het NOG warmer en denk aan een ervaring rondom een verkeerd eiland.
Herstel.
Op naar de information desk.
Gelukkig is het hier een soort trein station en vliegen er ongeveer 2 vliegtuigen per uur naar Sydney. Dus omboeken moet toch kunnen, hoop ik.
En dat kan gelukkig ook, alleen pas 5 uur later. Niets aan te doen en alle tijd om een blog te schrijven. Heb mijn Airbnb hosts de Rebecca’s al gewaarschuwd dus komt vast allemaal weer goed.

original

‘Ohhhh noooo 😦 the good thing is though Melbourne to Sydney is not a huge flight away! Ull be okay hehe a great travel story to your many more adventures ! ‘

Kijk The Rebecca’s begrijpen het!
Op naar nieuwe avonturen op weer een nieuwe plek….

Melbourne Clipje

4 gedachten over “Melbourne, summer in the city

  1. Had ik dat geweten: mijn BFF woont in Melbourne.., had je ook makkelijk kunnen slapen. Maar, je hebt het al prima gered – obviously 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s